مشکلات اهواز در اجلاس کلانشهرها به صورت ویژه بررسی شود

تاریخ انتشار: یکشنبه 1 اردیبهشت 1398 | 18:43 ب.ظ
مشکلات اهواز در اجلاس کلانشهرها به صورت ویژه بررسی شود زمان مطالعه: ۳ دقیقه رییس شورای شهر اهواز با اشاره به لزوم بررسی ویژه مشکلات اهواز در شورای عالی کلانشهرها گفت: برای پاکسازی مناطق غرب اهواز از آب، اصلاح زیرساخت های جاده ساحلی و دفع فاضلاب از نقاط شهری به کمک دولت و سایر سازمان ها نیاز داریم. به گزارش نخبگان، عبدالزهرا سنواتی روز یکشنبه در هفتاد و چهارمین […]
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

رییس شورای شهر اهواز با اشاره به لزوم بررسی ویژه مشکلات اهواز در شورای عالی کلانشهرها گفت: برای پاکسازی مناطق غرب اهواز از آب، اصلاح زیرساخت های جاده ساحلی و دفع فاضلاب از نقاط شهری به کمک دولت و سایر سازمان ها نیاز داریم.

به گزارش نخبگان، عبدالزهرا سنواتی روز یکشنبه در هفتاد و چهارمین نشست شورای شهر اهواز در سالن اجتماعات این شورا اظهار داشت: زیرساخت های شهری و روستایی خوزستان در سیل اخیر خسارت های جدی دیده است و انتظار می رود دولت به حل سریعتر این مشکلات کمک کند.

وی ادامه داد: استان خوزستان تامین کننده بخش عمده ای از غذا و انرژی کشور است اما نخل ها و کشتزارهای این استان به دلیل فقدان عنصر پیش بینی و برنامه ریزی ، در تابستان خشک می شوند و در زمستان به زیر آب می روند.

سنواتی با اشاره به اینکه سیلاب امید صدهاهزار کشاورز را به یاس تبدیل کرد یادآور شد: کارشناسان هواشناسی از پاییز سال گذشته سال پر بارشی را پیش بینی کرده بودند اما سوال اینجاست که چرا متولیان سازمان آب و برق حجم آب پشت سدها را به تدریج تخلیه نکردند.

وی ادامه داد: مدیریت استان، نیروهای مردمی، دستگاه های اجرایی و نیروهای مسلح از زمان شروع سیل تاکنون همپای مردم سیل زده بوده اند.

**خسارت ۶هزار میلیارد ریالی سیل به اهواز

نایب رییس شورای شهر اهواز نیز در این نشست با اشاره به خسارت ۶ هزار میلیارد ریالی سیل به خوزستان گفت: اگرچه سیل یک حادثه طبیعی تلقی می شود اما نقش مشکلات مدیریتی در بروز آن را نمی توان نادیده گرفت.

مهران باباپور ادامه داد: مردم خوزستان این بحران را مانند بحران های دیگر پشت سر می گذرانند اما انچه مهم است همراهی مسئولان و هم افزایی استان های دیگر برای خروج از این شرایط است.

وی ادامه داد: درخواست شورای شهر اهواز تعیین شورای شهر تهران به عنوان معین این شهر برای بازسازی و اصلاح زیرساخت های تخریب شده است.

باباپور یادآور شد: در اهواز ۲۱۰ حلقه چاه نفت وجود دارد که روزانه بیش از یک میلیون بشکه نفت تولید می کنند اما تاکنون هیچ منفعتی جز آلایندگی برای مردم این شهر نداشته اند.

وی خواستار پرداخت خسارت های وارده به مردم شد و گفت: مردم این استان پای نظام ایستاده اند اما برخی خلف وعده ها ممکن است اعتماد آنها را کاهش دهد.

**خسارت سیل معادل با هشت سال جنگ تحمیلی

حسین حیدری دیگر عضو شورای شهر اهواز گفت: سیل اخیر دارای ۲ وجه زشت و زیبا بود اگرچه در این حادثه شاهد همدلی و همکاری تمام مردم بودیم اما گفته می شود این سیل معادل هشت سال جنگ تحمیلی خسارت برجای گذاشت.

وی با اشاره به خسارت ۶هزار میلیارد ریالی به تاسیسات شهری اهواز ادامه داد: انتظار می رود این خسارت ها توسط دولت جبران شود تا بخشی از آلام مردم به ویژه روستاییان و کشاورزان کاهش یابد.

حیدری توضیح داد: بیش از ۱۵۰ هزار نفر از حاشیه نشین های غرب اهواز در معرض سیلاب بودند و خانه های انها دچار آبگرفتگی شده است و برای دفع این آب به تجهیزات و پمپ های قوی نیاز داریم.

وی با اشاره به اینکه ۸۵ درصد انرژی های کشور از خوزستان تامین می شود گفت: با این وجود رتبه خوزستان در تمام شاخص ها از جمله آموزش، بهداشت و اشتغال پایین تر از میانگین کشوری است.

رییس کمیسیون حقوقی و املاک شورای شهر اهواز ادامه داد: حدود ۳۰ تا ۳۵ درصد مردم این استان تحت پوشش نهادهای حمایتی هستند که این امر زیبنده نظام جمهوری اسلامی ایران نیست.

حیدری خاطر نشان کرد: کلانشهر اهواز با جمعیتی حدود یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر فاقد مترو می باشد این درحالیست که سایر کلانشهرها با منابع مالی که از انرژی های این استان تامین می شود سال ها پیش صاحب مترو شده اند.

وی ادامه داد: با گذشت بیش از ۱۲ سال از شروع بکار پروژه مترو اهواز تاکنون ۱۲ درصد پیشرفت داشته است، طبق قانون دولت باید ۵۰ درصد هزینه ساخت مترو را پرداخت کند اما تاکنون تنها پنج هزار میلیارد ریال داده است.

این عضو شورای شهر اهواز اظهار داشت: بر مبنای قیمت ۱۰ هزار ریالی دلار این پروژه ۳۰ هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز داشت، با این نحوه تزریق اعتبار پروژه متروی اهواز ظرف ۶۰ سال راه اندازی می شود.

حیدری یادآور شد: با این وجود مردم خوزستان همواره وفادار نظام بوده اند در دوران جنگ تحمیلی ۲۳ هزار شهید تقدیم کردند و اکنون نیز بیشترین شهدای مدافع حرم متعلق به خوزستان است.

محمد جعفر فلسفی دیگر عضو شورای شهر اهواز خطاب به رییس شورای شهر تهران خواستار یک مصوبه فوری برای کمک به نقاط درگیر سیل اهواز شد و گفت: درحال حاضر این افراد نیازمند اقدامات ملموس در کوتاه ترین زمان ممکن هستند.

رحیم کعب عمیر دیگر عضو این شورا نیز خطاب به نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی خواستار حضور اساتید و متخصصان حوزه آب خوزستان در کمیته ملی مسائل مربوط به سیل شد و توضیح داد: برخی از اعضای این کمیته دارای تخصص مرتبط با سازه و رودخانه نیستند از همین رو انتظار می رود از متخصصان خوزستان در این کمیته استفاده شود.

بنابراین گزارش هفتاد و چهارمین نشست شورای شهر اهواز با حضور مرتضی الویری رییس شورای عالی استانها، محسن هاشمی رفسنجانی رییس شورای کلانشهر تهران، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی، شهردار و اعضای شورای شهر اهواز با موضوع بررسی خسارت های سیل در خوزستان و اهواز برگزار شد./ایرنا

آخرين اخبار
پر بحث ترين
اینستاگرام نخبگان
محل كد آمار