
مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان اعلام کرد که استان خوزستان امسال با یکی از خشکترین سالهای خود در ۶۰ سال گذشته مواجه بوده و میزان آورد آب، بهویژه در فصل پاییز، بهطور چشمگیری کاهش یافته است.
به گزارش نخبگان، عباس صدریانفر در جریان بازدید از سد دز که با حضور نماینده مردم شوش و کرخه در مجلس شورای اسلامی انجام شد، با اشاره به کاهش قابل توجه بارندگیها گفت: بهجز بارشهای فروردینماه، بارندگی مؤثری در استان و مناطق بالادست نداشتهایم. همچنین ذخایر برفی نیز در مقایسه با سالهای گذشته بسیار ناچیز بوده است که این امر بر وضعیت تأمین آب و برق تأثیرگذار بوده است.
وی افزود: با وجود کاهش ۴ میلیارد مترمکعبی آورد نسبت به سال گذشته و بیش از ۵.۴ میلیارد مترمکعبی نسبت به آمار بلندمدت، با اجرای تمهیدات لازم موفق شدیم ذخیره نهایی سدها در پایان شهریور را حدود یک میلیارد مترمکعب نسبت به سال گذشته افزایش دهیم. اگر این اقدامات صورت نمیگرفت، در پاییز بدون بارش با بحران جدی مواجه میشدیم.
صدریانفر اظهار کرد: با وجود کمآبی در پاییز، در برخی مناطق استان کشت مناسبی انجام شد و در مواردی سطح زیر کشت حتی از میانگین نرمال فراتر رفت. خوشبختانه با تأمین آب مورد نیاز، محصولات کشاورزان آسیب ندید.
وی در مورد ممنوعیت کشت در سال جاری گفت: این موضوع در جلسات شورای کشاورزی و کارگروه سازگاری با کمآبی مطرح شده، اما تصمیمگیری نهایی منوط به وضعیت بارشها در فروردین و اردیبهشت خواهد بود. پس از تصویب نهایی، اطلاعرسانی عمومی صورت خواهد گرفت.
مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان با ابراز نگرانی از کاهش چشمگیر حجم سد دز نسبت به مدت مشابه سال گذشته گفت: در حالی که سال گذشته سد دز در این زمان پر و در وضعیت سرریز بود، امسال با کاهش محسوس ذخایر مواجه هستیم.
او تأکید کرد: در صورت وقوع بارش در مناطق بالادست، رهاسازی آب بهصورت هدفمند و متناسب با نیاز مصارف کشاورزی، شرب و صنعت انجام خواهد شد. با این حال باید بخشی از ذخایر برای فصل پاییز حفظ شود تا در صورت تأخیر در بارندگی، از بروز بحران جلوگیری گردد.
صدریانفر در پایان خواستار همراهی و همکاری تمامی مصرفکنندگان و مردم شد و خاطرنشان کرد: عبور از این شرایط دشوار تنها با مدیریت دقیق منابع و همدلی عمومی ممکن است و در غیر این صورت، کنترل شرایط با چالش مواجه خواهد شد.