موضوعات داغ

زنگ خطر در دل وعده‌ها؛ اقتصاد ملی در پیچ خطرناک بازار خوزستان

نوشتاری از مدیرمسئول فرادیدجنوب؛ آذین بهرامی

▪️دیگر وقت تعارف نیست؛ بازار در خط مقدم جنگ اقتصادی

✔️اعلام «تأمین کامل کالا» در شرایط نوسان قیمت، نه امید می‌آورد نه اعتماد؛ وقت اقدام جدی فرارسیده است


بار دیگر جلسه‌ای در دفتر استانداری خوزستان برگزار شد و مسئولان با نگاهی مطمئن و لبخندهایی آرام از «وضعیت مطلوب» بازار گفتند اما آیا واقعیت در سفره‌ی مردم هم به همین اندازه مطلوب است؟

آیا با اعلام «تأمین کامل کالاهای اساسی» و «نگرانی نداشتن از ایام محرم» می‌توان خیال مردم را از زیر بار سنگین نوسانات قیمت، بی‌ثباتی عرضه و جنگ اقتصادی راحت کرد؟ بگذارید صریح بگوییم: دیگر وقت تعارف نیست!

در میانه‌ی تلاطم‌های اقتصادی، تحریم‌های فلج‌کننده و ناتوانی ساختاری برخی نهادها در مدیریت بازار گفتن اینکه «همه چیز تحت کنترل است» به جای آنکه آرامش‌آفرین باشد گاه زنگ خطر دیگری‌ست برای بی‌خبری یا انکار واقعیت. این سخنان اگر با اقدامات عملی، شفافیت اطلاعات و اثربخشی ملموس همراه نشود نه‌تنها کمکی به اقتصاد ملی نمی‌کند بلکه فاصله‌ی نهاد قدرت و سفره‌ی مردم را عمیق‌تر می‌کند.

این روزها، بازار خوزستان آینه‌ای از اقتصاد آسیب‌پذیر ایران است؛ جایی که مرغ و برنج، آرد و روغن، دیگر نه کالای ساده بلکه نمادهای معیشت و امنیت ملی‌اند. وقتی مردم برای تأمین مایحتاج روزمره‌ خود نگران‌اند، اعلام «کفایت ذخایر» بدون توضیح درباره‌ی سازوکارهای توزیع عادلانه، نظارت اثربخش و مقابله‌ واقعی با فسادهای احتمالی تنها باری بر دوش افکار عمومی است.

درست است که سامانه هوشمند نظارت وعده داده شده و جلساتی با اتحادیه‌ها برگزار شده اما پرسش جدی اینجاست: آیا این ابزارها تا پیش از اوج‌گیری خریدهای محرم و تاسوعا و عاشورا اجرایی می‌شوند؟ آیا ظرفیت اجرایی و نظارتی خوزستان در برابر سیل تقاضا و فرصت‌طلبی احتمالی برخی سودجویان پاسخگو خواهد بود؟ جنگ اقتصادی با دشمن، به پشت دروازه‌های خوزستان رسیده؛ ما در میانه‌ی یک نبرد خاموش هستیم جایی که نبود کالا یا افزایش ناگهانی قیمت می‌تواند امنیت روانی و اجتماعی یک منطقه را به‌هم بریزد.

امروز وظیفه‌ی نهادهای مسئول نه اعلام امنیت بلکه اقدام برای تأمین این امنیت است. باید سازوکارهای بازار محلی با حساسیت ملی مدیریت شود. مجلس شورای اسلامی باید با فوریت به اصلاح و شفاف‌سازی ابزارهای نظارتی ورود کند.

دولت باید برای خوزستان به عنوان استانی مرزی و استراتژیک، برنامه‌ی ویژه و منابع اختصاصی برای کنترل نوسانات و جلوگیری از رانت در توزیع کالاهای اساسی تعریف کند و رسانه‌ها، وظیفه دارند این مسائل را نه با شعار بلکه با مستندسازی دقیق و صدای مردم به گوش تصمیم‌گیران برسانند.

ما امروز بیش از هر زمان دیگری به شفافیت، اقدام سریع و هوشیاری نهادهای مسئول نیاز داریم.

از گزارش تا واقعیت، فاصله‌ای هست به وسعت زندگی مردم. زنگ خطر به صدا درآمده؛ بازار فقط عدد و آمار نیست؛ امنیت اقتصادی بنیان ثبات اجتماعی‌ست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا