خداحافظ ! ای مزرعه ی سبز آبگینه…
حفیظ الله ممبینی قصهنویس، شاعر و منتقد ادبی درگذشت
اعتدال نخبگان/ حفیظ الله ممبینی معروف به (آبگینه) شاعر، نویسنده و محقق در ادبیات عامه صبح روز شنبه ۱۲ آبان پس مدتها بیماری در اهواز درگذشت.
مجتبی گهستونی از دوستان خانوادگی آن مرحوم گفت: روانشاد حفیظ الله ممبینی (آبگینه) صبح روز شنبه ۱۲ آبان در خانه مسکونی خود پس از تحمل بیماری جهان فانی را ترک گفت و به همسر مرحوم خود در خانه ابدی پیوست.
وی افزود: حفیظ الله ممبینی (آبگینه) در سال ۱۳۲۵ در میداوود باغملک دیده به جهان گشود و سالها مدیر و آموزگار دبیرستان رودکی در هفتگل بود.
گهستونی با اشاره به وسواس و دقت نظر او در نگارش اشعار و داستانهای بومیگرایانه یادآور شد: آن پشتکار حفیظ الله ممبینی را به یکی از مطرحترین نویسندگان و شاعران دهه ۴۰ و ۵۰ تبدیل کرد.
این روزنامهنگار با اشاره به چاپ آثار حفیظ الله ممبینی که شامل داستان، شعر و تحقیقات در ادبیات عامیانه فولکلور در مجلات خوشه به سردبیری احمد شاملو و دیگر نشریات ادبی نشانی از کوشش و تلاشهای وی در این عرصه یاد کرد.
مجتبی گهستونی تاکید کرد: این نویسنده و شاعر و منتقد ادبی، در دههی چهل به همراه منوچهر شفیانی با نگاهی متمرکز گوشههایی از جامعهی روستایی را به زبان فارسی با وارد نمودن بعضی از کلمات فولکلور به تصویر کشید که این کار وی مورد تقدیر و تعریف شاملو قرار گرفت و باعث دوستی عمیقی بین این دو نفر شد.
به گواه دیگر دوستان این نویسنده و شاعر فقید: حفیظ الله ممبینی حافظ، حافظه ملی و قوی ما است. دریایی از فولکور آشنا به گویشهای بومی است. ایشان گنجینهای گرانسنگ برای فرهنگ و تاریخ این سرزمین بود.
گهستونی در ادامه بیان کرد: در سالهایی که در شورای شهر اهواز اشتغال داشتم بزرگداشتی برای حفیظ الله ممبینی برگزار کردیم و ایشان در آن نکوداشت گفت: «من سپاسگزارم نه به خاطر خودم که آفتاب لب بام هستم. از این اقدام بسیار سپاسگزارم به خاطر تشویق جوانان. آنان که با من بودهاند تصدیق میفرمایند که همیشه حق را به جوانان دادهام؛ سرمایههای اصلی مملکت. دوم، من کاری نکردهام. من بر دوش هیچ کسی منتی ندارم. من ادای دین به جامعه، میهنم به سالار زنان، آزاد مردان به سرزمین پاک ایران خدمت کردهام. تمام عمر دچار دغدغه بودهام. شاید انگاشته شود که نویسندگی، شاعر بودن، هنرمند بودن، نقاش بودن یا سایر هنرهای تفنن هستند. من اگر چشم سودهام، اگر چشم پیر کردهام، اگر ناتوان شدم، افتخار میکنم که در راه حق بود، در راه مردم و در راه میهن بود. دیگران جان و هستی دادند، جوان دادند. ما در برابر آنها سر تعظیم فرود میآوریم. آنها در جبهههای نبرد حق علیه باطل و ما در سنگرهای فرهنگ بودیم.»
یکشنبه ۱۳ آبان آئین تدفین این قصهنویس، شاعر و منتقد ادبی در اهواز برگزار میشود.
روحش شاد و نام و یادش گرامی باد.
اعتدال نخبگان : تیتر اصلی خبر ( خداحافظ ! ای مزرعه ی سبز آبگینه…) برشی از یک شعر احمد شاملو و در ارتباط با تخلص شاعر ( آبگینه ) می باشد.
منبع : پان – ایسنا / عکاس :محمد محمدعلیپور