نقدی بر عملکرد بهنام مریدی، مدیرعامل آبفای اهواز:

وقتی یک باران ساده یک شهر را به زانو در می آورد!

تاریخ انتشار: چهارشنبه 27 آذر 1398 | 10:01 ق.ظ
وقتی یک باران ساده یک شهر را به زانو در می آورد! زمان مطالعه: ۳ دقیقه فقط کافی است ده دقیقه باران معمولی در اهواز ببارد، تا موجب خشم و ناراحتی عمومی مردم شود و شیرازه ی شهر از هم بپاشد. اگر چه حسب قانون، جمع آوری و هدایت آب های سطحی متوجه شهرداری است ، ولی ضعف و انفعال و ناتوانی شبکه ی دفع فاضلاب و برجهیدن فاضلاب به هنگام […]
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

فقط کافی است ده دقیقه باران معمولی در اهواز ببارد، تا موجب خشم و ناراحتی عمومی مردم شود و شیرازه ی شهر از هم بپاشد. اگر چه حسب قانون، جمع آوری و هدایت آب های سطحی متوجه شهرداری است ، ولی ضعف و انفعال و ناتوانی شبکه ی دفع فاضلاب و برجهیدن فاضلاب به هنگام کمترین بارش نزولات آسمانی در سطح خیابان ها و پیاده روها و ایجاد انبوه مشکلات بهداشتی و تنفسی و دشوارسازی رفت و آمد و تردد خودروها و تعطیلی مدارس و ادارات و قفل شدن چرخ های شهر، بدون شک بخش اعظمش متوجه مدیریت ناتوان و ناشی و خنثای آبفای اهواز است.

در خصوص عملکرد بهنام مریدی مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب اهواز تقریباً موردی نیست که در افکار عمومی و در رسانه های استان خوزستان پنهان و یا مغفول مانده باشد.

بهنام مریدی سابقه حضور چندانی در بدنه و ساختار آب و فاضلاب به عنوان یک صنعت ندارد همه سوابق وی به میانه های دهه ۷۰ و طی سال های ۷۵ و ۷۶ بعنوان کارشناس محدود می شود؛ و پس از آن طی سال های متمادی از این حوزه فاصله گرفت و در ثبت احوال مشغول به کار شد که این حضور نیز با برکناری وی به خاتمه رسید. ولی ناگهان با اتفاقات عجیب و غریبی که بصورت توفانی در شرکت آب و فاضلاب اهواز در واقع از بهمن ماه ۹۷ و با دخالت مستقیم نمایندگان اهواز و تایید ضمنی استاندار خوزستان مبنی بر حذف چهره ی شاخص و توانمندی مثل فردوس کریمی که هنوز حتی دو سال از حضورش در این شرکت نمی گذشت؛ ابتدا حقیقی پور مدیرعامل آبفای استان خوزستان و پس از کش و قوس بسیار ، بهنام مریدی همراه با یار دائمی خود ( آملازاده )، مدیریت آبفای اهواز را به عهده گرفت.

بسیاری بر این باورند می که بهنام مریدی در تصمیم گیری ها و حتی امور ساده ای مانند دستورات اداری ، بدون مشورت و حضور آملازاده قادر به حرکتی نیست. و این از عجایب روزگار است که چگونه یک مدیر مجموعه و آن هم یک شرکت مهم که با سلامت و حیات شهروندان یک کلانشهر ارتباط مستقیم دارد، فاقد قوه ی تشخیص و تصمیم گیری است!

شدت محتاط بودن بهنام مریدی به قدری است که سوژه ی برخی رسانه ها و حتی پرسنل زیر مجموعه‌ی خود شده است. تا جایی که از بهنام مریدی در افکار عمومی به عنوان آدم اشتباهی یاد می شود!

اشراف و تسلط بر صنعت آب و شناخت هیدرولیک آب و آشنایی با ساختار این صنعت و گستره ی شبکه در سطح شهری وسیع مانند اهواز از حداقل ملزوماتی است که باید در انتصاب یک مدیر برای این حوزه لحاظ می شد و متاسفانه نشد. فنی بودن و متخصص بودن در حوزه ی مدیریت شرکت آب و فاضلاب دومین پیش نیازی است که باید منظور می شد و متاسفانه با رای استاندار خوزستان، این مورد نیز مورد توجه قرار نگرفت و این وقایع ، هم اکنون آبفای اهواز را تبدیل به سازمانی فروریخته و در آستانه ی فروپاشی کامل و رو به سقوط تبدیل کرده است.

تصفیه خانه شرق اهواز که در دوره ی مدیریت سابق اهواز در آستانه ی تبدیل شدن به مدرن ترین تصفیه خانه ی خوزستان می شد ؛ با برکناری فردوس کریمی که دکترای آب داشت و مسلط ترین مدیر ادوار آبفای اهواز بود ، عملا” با تعطیلی مواجه شد!

تصفیه خانه غرب اهواز با که فاینانس بین المللی گره های آن رو به گشودن بود، و در آستانه ی اجرایی شدن قرار گرفته بود، با ورود مریدی به این پروسه، به طور کامل خوابید!

ایستگاه های پمپاژ که از ضروریات شهر اهواز و به ویژه در هنگام بارندگی ها می توانست به مدد شهرداری بعنوان مسوول مستیقم جمع آوری آب های سطحی بیاید و در واقع به مردم شهر خدمت رسانی کند، باز با بی درایتی و بلاتکلیفی بهنام مریدی از ادامه ی کار باز ماند و متوقف شد.

کلکتورهای جمع کننده ی فاضلاب در شرق و غرب اهواز که در دوره ی فردوس کریمی به مرحله ی فراخوان مناقصه منجر شده بود ، هنوز بدون تصمیم گیری نهایی، بلاتکلیف و معطل مانده است.

با این اشارات مختصر ، فقط یک موضوع به ذهن متبادر می شود که نقش مدیرعامل آبفای کشور و بی توجهی به ضعف شدید مدیرعامل آبفای اهواز را نمی شود کتمان کرد. چرا که مدیرعامل آبفای کشور مسوول مستقیم سلامت همه ی شهروندان و تک تک آحاد مردم این سرزمین است. و اگر چه آقای جانباز مدیرعامل آبفای کشور می تواند بگوید تحت فشار و لابی ها تن به انتصاب بهنام مریدی داده است، ولی با این توجیه نمی تواند از پاسخگویی به مردم نجیب و شریف اهواز که بیشترین آمار مبتلایان به بیماری های عفونی و روده ای به بیمارستان های شهر را به دلیل وجود آب ناسالم و روان شدن فاضلاب در معابر در صدر رسانه های داخلی و خارجی ثبت کرده اند، فرار کند.

آقای جانباز و استاندار خوزستان باید بپذیرند که بهنام مریدی، مدیر منصوب شده توسط آنها، مرد میدان آب و فاضلاب شهری مانند اهواز نیست.

 

منبع:اقتصاد بومی

آخرين اخبار
پر بحث ترين
اینستاگرام نخبگان
محل كد آمار